Hälsan på batterierna

Mobilbatterier har en begränsad livslängd och brukar ligga på 3-4 år om man tar hand om den väl och på rätt sätt. Det är inget tvivel om att batterier slits och ingen nyhet med hur vi använder våra mobiltelefoner i dagens samhälle med ett bra antal av appar som förbrukar och påfrestar våra enheter, vilket för det mesta leder till försvagat batteri och slö mobiltelefon som i sin tur medför till att många byter ut den efter några korta år. Detta är ett resursslöseri i våra ögon och vi vill även förmedla om miljötänkandet i samma veva, och hoppas på att fler byter batterier istället för att köpa nytt. Tänk rätt och gör rätt!

Byta iPhone Batteri

Batteriet i iPhone håller ofta många år och för många laddcirklar. Batteriet är dock en förbrukningsvara som efter mycket användandet blir sämre. Har din iPhone börjat hoppa i batteriprocent eller oväntat stängt av sig? I så fall är batteriets livslängd i iPhone sannolikt slut och batteriet behöver bytas.

Förlänga batteriets livslängd

Först och främst ska du vara uppmärksam över din dagliga användning. Själva batteriets livslängd minskar när det utsätts för hög temperatur under en längre tid, och för att förhindra att temperaturen ökar på batteriet, är det med stark rekommendation att du inte laddar din mobiltelefon samtidigt som du använder den, exempelvis spela spel, titta på youtube osv.

Detsamma gäller vid användning i kyla, vilket medför till att batteriet laddar ur betydligt fortare samt att tillägga kan det vara direkt skadligt att ladda mobiltelefonen när det är för kallt. Vid minusgrader ska du främst undvika att ta fram din enhet eftersom det kan leda till oväntade avstängningar eller omstarter.

Utöver att utsätta din enhet för höga eller låga temperaturer eller i en miljö med stora temperaturförändringar, är det ytterst bra att lokalisera alla energitjuvar, och den största av dem alla är inte minst själva skärmen, så dra gärna ned på ljusstyrkan.

Vissa funktioner drar energi trots att de inte används, exempelvis wifi, mobildata och bluetooth som hålls igång i bakgrunden på en del appar.

Sist men inte minst, ladda din mobiltelefon regelbundet och undvik med att vänta tills batterinivån är låg. Detta skadar batteriet, när man ladda ur det till en låg nivå innan det laddas. Fortsätt istället att ladda din enhet då och då, så reducerar du risken till problem vid laddning eller andra liknande komplikationer.

Vanliga Frågor

Börja med att göra denna enkla felsökning:

  • Slå av och på ljudlöst läge. Om telefonen vibrerar tyder det på att telefonen är igång men har fel på skärmen. Då kan ett skärmbyte lösa problemet.
  • Om den inte visar några livstecken alls kan du prova att ha den i laddaren i minst 2 timmar (observera att ingen laddningssymbol syns när batteriet är helt urladdat). Prova även en helt annan laddare, då det kan vara fel på laddaren.

Om felet kvarstår kan batteriet eller laddanslutningen vara sönder och behöva bytas.

Vi strävar efter att alltid ge dig så snabb service som möjligt. Vid drop-in brukar reparationen ta ca 30-45 minuter. Vid tidsbokning tar det endast 10-30 minuter att byta batteriet eller din iPhones trasiga skärm!

Nej, vi kan tyvärr inte garantera att din telefon fortfarande är vattentät efter reparationen.

Några av kopiorna är i princip lika bra som originalet. Problemet ligger i den stora kvalitetsskillnaden mellan olika kopior. Om Apples originalbatteri betecknas AAA+ i kvalitet så kan kopiorna gå från C till AAA+, dvs de bästa kopiorna är lika bra eller rentav marginellt bättre, medan de sämsta är såpass dåliga att de aldrig borde få komma i närheten av kvalitetsprodukt som iPhone.

Nej, du kommer att ha kvar all din data som finns lagrad på din enhet. Vi rekommenderar dock alltid att göra en säkerhetskopia av din enhet.